Singles worden benadeeld wanneer het op de waterrekening aankomt.
Volledig scherm
Singles worden benadeeld wanneer het op de waterrekening aankomt. © ANP XTRA

Hervormde waterfactuur rammelt volgens sp.a: "Singles niet laten opdraaien voor gezinskorting"

23.555 gezinnen betaalden vorig jaar geen 'vastrecht' - of vaste kost - voor hun drinkwater, terwijl 653.441 alleenstaanden 80 euro moesten betalen voor dezelfde service. "Singles worden financieel gestraft", hekelt sp.a-parlementslid Rob Beenders. 

55 reacties

  • Bert Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    En dan heeft men het nog niet over “Panama papers” op zijn Belgisch door de watermaatschappijen. Omzeilen van milieutaksen, waterverkoop onder de kostprijs, geld steken in niet kerntaakgebonden projecten...
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    Francinne Declerque singles dragen niks bij tot de maatschappij ? omdat ze werken voor eigen zak ? jij leeft van kindergeld en je belastingaftrek zeker ? singles dragen veel meer bij dan gezinnen met kinderen ze ontvangen geen kindergeld geboortepremie hebben geen belastingaftrek wegens kind ten laste , geen goedkopere leningn enz ze kosten de maatschappij minder want je moet geen gesubsidieerde kinderopvang scholen leraars medise verzorging enz betalen voor hun niet bestaande kinderen
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zijn veel alleenstaande gepensioneerden, gescheiden mensen, jongeren die nog geen vast werk hebben en helemaal niet te benijden alleenstaande ouders of alleenstaanden met een alimentatieplicht. Allemaal goed om uitgemolken te worden voor de premies en de sociale voordelen van gezinnen met goed betaalde tweeverdieners.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Ed Toer,dat luidt speciaal voor Bart De Wever die jaarlijks 105000 euro gratis ontvangt om helemaal niets te doen als volksvertegenwoordiger.En wie dat betaald weten we ook ondertussen.Wij dus!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Erger mij steeds meer aan de term alleenstaande ,de alleenstaande is vandaag doorsnee 25 jaar ,goed verdienend ,geen zin in een gezin ,met dikke wagen ,op ieder festival tegenwoordig en zo kan wel even verder ,de overgrote groep zijn zelfs geen gescheiden koppels ,zou men eens kunnen stoppen met dat alleen zijn er een probleem van de gemeenschap te maken,seffens komen ze nog op idee er een speciaal statuut van te maken.