Theatermaakster wordt bejubeld en toch: “Het is knokken om in Gent te kunnen spelen”

© fred debrock

Vrijdag en zaterdag is Het Hamiltoncomplex van de Gentse theatermaakster Lies Pauwels te zien in de Minard. De voorstelling werd in binnen- en buitenland overladen met lof. “Erkenning die ontzettend veel deugd doet”, zegt Pauwels.

Annelies Rutten

Het Hamiltoncomplex brengt dertien meisjes van 13 op het podium, in een voorstelling die gaat over de momenten in het leven waarop dingen beginnen te kantelen. De productie van HetPaleis werd overladen met lof in binnen- en buitenland. Vorige week stond ze tussen de beste producties van het seizoen op het Theaterfestival. In Nederland won ze de Zilveren Krekel en ze was te zien in Londen en Birmingham.

“De voorstelling heeft ontzettend veel teweeggebracht”, vertelt Lies Pauwels. “Ik heb gemaakt wat ik wilde maken. Dat het publiek zo zou reageren, had ik nooit verwacht. Het is iets dat mensen heel hard raakt.”

Die erkenning doet deugd. Net als het feit dat ze Het Hamiltoncomplex nog eens in Gent kan laten zien. “Sinds ik geen vast theaterhuis meer heb, is het voor mij knokken om in Gent te kunnen spelen.”

INFO

www.ntgent.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen