Dat heet dan een goede engelbewaarder hebben: moeder en zoon overleven twee ongevallen op een dag

© Photo News

Het was woensdag het dagje niet van Liesbeth Aelbrecht uit Galmaarden. Twee keer raakte ze die dag betrokken bij een auto-ongeval. Gelukkig raakten zij en haar zoontje slechts lichtgewond.

idh

Liesbeth Aelbrecht is gezinshelpster en heeft niet meteen het profiel van een brokkenpiloot. Dat belette echter niet dat woensdag het noodlot twee maal toesloeg op enkele uren tijd. Het begon al 's morgens toen Liesbeth met haar eigen wagen een ongeval kreeg. Ze bleef zelf ongedeerd en bracht haar wagen naar de garage voor herstelling. Ze vertrok van de garage met een vervangwagen. Ook met deze wagen ging het woensdagnamiddag mis. In een bocht in de Kapellestraat in Galmaarden, amper een kilometer van haar woning, verloor Liesbeth plots de controle over het stuur. Haar wagen belandde in de gracht, waarop het voertuig over de kop ging en werd weggekatapulteerd. De wagen kwam uiteindelijk ondersteboven tot stilstand op de rijbaan.

Gekneld in wagen

Liesbeth zat gekneld in het wrak en moest worden bevrijd door de brandweer. Haar zesjarig zoontje slaagde erin om op eigen kracht uit de wagen te kruipen. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis van Geraardsbergen, maar mochten gisteren al het ziekenhuis verlaten. Liesbeth raakte ondanks de spectaculaire crash slechts lichtgewond. Haar zoontje hield aan het ongeval slechts een paar schrammen over. Beiden zijn door het voorval wel fel geschrokken.

De oorzaak van het ongeval is voorlopig nog onduidelijk. Opmerkelijk is wel dat op deze plek op de baan van Galmaarden naar Moerbeke wel vaker ongevallen gebeuren. De politie opende een onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen