E17 in Waregem volledig versperd na spectaculair ongeval met zeven voertuigen

© kvo

Woensdagmiddag is de E17 richting Frankrijk in Waregem volledig versperd na een ongeval. Een vrachtwagen ligt er op zijn flank en verspert de weg. “Het verkeer is volledig stilgevallen, de file groeit aan”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

blg, kvo

Er was in de rijrichting van Frankrijk een mobiele werf opgezet, met de nodige signalisatievoertuigen. Volgens Piet Beirlaen van de brandweerzone Fluvia knalde een personenwagen er op een botsabsorbeerder. Daarop reed een passerende vrachtwagen in op de wagen. Het achterste deel van de vrachtwagen kantelde, waarop die in schaar kwam te staan. Er zijn geen gevaarlijke stoffen aan boord, wel een lading lege bierblikjes.

De oprit in Waregem richting Frankrijk is afgesloten. Het verkeer dat in die rijrichting rijdt, moet in Waregem de snelweg verlaten en de lokale omleidingsroute volgen. “Wie de weg kent, kan de E17 ook in Kruishoutem verlaten om de verkeersdrukte op de omleidingsroute te vermijden, want ook daar verloopt het moeizaam. De hinder zal volgens de hulpdiensten geruime tijd duren, gezien er heel wat takelwerken moeten gebeuren”, aldus Bruyninckx.

© kvo

© kvo

© kvo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen