ANP
Volledig scherm
© ANP

Rutte over uithaal naar België: "Had die opmerking niet hoeven maken"

NederlandDe Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft voor de Nederlandse pers verklaard dat hij de felbekritiseerde opmerking over ons land "niet had hoeven maken." In de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting bij onze noorderburen, had Rutte gezegd dat "als Nederland de belasting niet afschaft, het België achterna gaat."

26 reacties

  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Rutte heeft wel gelijk. Rijdt gewoon eens met je wagen naar Nederland , je voet wanneer je over de grens rijdt en omgekeerd. Dat zegt genoeg ! In Belgie zijn veel teveel politici die hun zeg willen doen, of gewoon niks doen. Maar ook in Nederland zijn de mensen niet gelukkig, ook daar betaal je veel teveel belastingen.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Stond gisteren niet in een krant dat nog nooit zoveel Nederlanders onder de armoedegrens leven? Zwijgen Rutte! Met dat liberaal beleid is het even triestig gesteld in Nederland zoals in Belgie, niets voor de kleine man!
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    En wie trekt er zich nu iets van aan wat die Hollanders zeggen, laat staan denken. Ze doen maar. Wouter Bos had indertijd ook een verhaaltje over de 'goeie stukken' van de Fortis Bank inlijven, terwijl die 'domme Belgen' met de rommel bleven zitten. Achteraf bleek het juist omgekeerd te zijn. Zever maar op, Rutte.
  • Rudy De Wever

    6 jaar geleden
    Vroeger kon men de munt devalueren om competitiever te zijn tov de buurlanden, nu schenkt men rijk nog geld om rijker te worden en in ipv te devalueren betalen de burgers deze devaluatie in extra belastingen terug, komt op hetzelfde neer de werkman draait steeds opnieuw op voor de rijken.
  • Piet Verdoorne

    6 jaar geleden
    Den Hollander heeft gelijk. Kijk toch om je heen. Dat geneuzel van plaats 6 of 8... Ga een keer in Holland kijken. Verschil is overduidelijk. Had het allen niet mogen zeggen. Is niet de actie van ‘goede buur’. Jammer dat het wel klopt.