In het vijfsterrenhotel is alles groots, mondain en luxueus.
Volledig scherm
In het vijfsterrenhotel is alles groots, mondain en luxueus. © Ritz-Carlton

Saoedi-Arabië stopt topministers en prinsen in de cel. Maar luxegevangenis kent haar gelijke niet

Op internet lachen de Saoedi's zich een breuk. Tijdens een recente zuiveringsactie werden topministers, prinsen en rijke zakenlui in de gevangenis gestopt. Maar wel in een hele bijzondere, zo blijkt nu. Nochtans gingen de arrestanten "geen voorkeursbehandeling krijgen". 

15 reacties

  • Mustafa Weinbaum

    6 jaar geleden
    Bart Muyshondt, nee geen staatsgreep maar wel degelijk een zuivering van alle Arabische miljardairs die betrokken waren bij de financiering of organisatie van terroristische akties, waaronder 9/11. Het Obama-regime beschermde die betrokken Arabieren, tot zelfs met een veto, tegen internationale vervolging. Trump heeft weliswaar genoeg druk gezet om ze te laten opsluiten, zij het in luxe.
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    Eigenlijk hebben ze enkel een Belgische gevangenis nagebouwd, alleen zoals gebruikelijk ginder, hebben ze alles iets groter gemaakt. Voor de rest lijkt het sterk op die nieuwe gevangenis in Lokeren..
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    En hoe zit het met de catering? Ook in orde?
  • Ano Niem

    6 jaar geleden
    Daar mogen ze mij nu eens levenslang geven; met veel plezier
  • Waarheid achter de schermen

    6 jaar geleden
    Dit is een ‘pure staatsgreep’ ! Het valt op dat allemaal begonnen is na het bezoek van Trump. Niet moeilijk, Arabië is een verre staat van USA!