Extreem-rechts protesteert in hoofdstad Warschau, naar aanleiding van de 99ste verjaardag van de Poolse onafhankelijkheid. De regering zei na afloop geen graten te zien in de nationalistische optocht.
Volledig scherm
Extreem-rechts protesteert in hoofdstad Warschau, naar aanleiding van de 99ste verjaardag van de Poolse onafhankelijkheid. De regering zei na afloop geen graten te zien in de nationalistische optocht. © REUTERS

Polen in vieze papieren: land dreigt EU-stemrecht te verliezen

Polen mag stilaan vrezen, want het is Europa menens. Het Europees Parlement stelt een onderzoek in naar het land. Die stap zou ertoe kunnen leiden dat Polen zijn stemrecht in de Europese Unie verliest. 

11 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Polen heeft niks te vrezen. Hun economie groeit met bakken terwijl de onze kruipt en ze hebben speciale gunst van VS. Zeker geen angst hebben van De Grote Boze Merkel en haar linkse lakeien
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Politieke niet verkozen creaturen gaan de verkozen Poolse meerderheid eens de les spellen. Dit overleeft de EU op termijn niet, dit soort wereldvreemde crapule de luxe.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Die titel is fout: er dreigt juist niks, vermits unanimiteit van de stemmen vereist is voor een sanctie. Die unanimiteit komt er toch nooit. Polen is trouwens een echte democratie (in tegenstelling tot België), want daar volgt men tenminste de wil van de meerderheid van het volk!
  • Dan Van Deynse

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat Rajoy vele vrienden heeft in Europa en zijn zin kan doen. Ik keur niet goed wat er in Polen gebeurd maar iedereen gelijk voor de wet maar in het huidige Europa is dat niet meer het geval. Shame on Europe !!
  • Dirk Kindt

    6 jaar geleden
    Proficiat Polen. Laat de E.U. maar stikken. Zie Catalonië e.a.