© WH, rr

Zumbaleraar (44) wordt overvallen en valt van balkon: vijf jaar cel gevorderd voor overvaller

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar cel gevorderd voor Tarik F. (36) uit Zele, die afgelopen zomer een zumbaleraar had overvallen in zijn appartement op Linkeroever. Het slachtoffer probeerde te vluchten via zijn balkon op de eerste verdieping, maar viel naar beneden en liep daarbij een schedelbreuk en gebroken ribben op.

Tarik F. en het 44-jarige slachtoffer hadden elkaar op 28 juli leren kennen in een bar in het Schipperskwartier. De beklaagde was met de veertiger mee naar zijn appartement aan de Blancefloerlaan gereden. Over wat er zich daar precies heeft afgespeeld, lopen hun versies uiteen.

Het slachtoffer verklaarde dat hij na het drinken van een glas was ingedommeld. Toen hij wakker werd, bleken zijn handen vastgebonden met het snoer van een strijkijzer. Hij wilde zich uit de voeten maken, maar het kwam tot een vechtpartij met Tarik F. De zumbaleraar vluchtte naar zijn balkon en probeerde van daaruit het appartement van zijn buren te bereiken, maar viel naar beneden. “Het kan niet anders dan dat ik geduwd werd”, vertelde hij later aan de politie.

Vechtpartij na avances

Tarik F. werd op 2 augustus gearresteerd, maar ontkende dat hij iets met de zware val van het slachtoffer te maken had. Hij verklaarde dat de veertiger avances had gemaakt. Toen hij daar niet op wilde in gaan, kwam het tot een vechtpartij met wederzijdse slagen. De beklaagde was daarna vertrokken en had de laptop van het slachtoffer meegenomen. Hij ontkende dat hij op het balkon was geweest.

Volgens de verdediging ligt de alcohol- en drugsverslaving van Tarik F. aan de basis van de feiten. “Hij deed sinds 2010 interimarbeid, maar toen dat begin dit jaar wegviel, leidde dat tot een verslavingsproblematiek”, stelde advocaat Mathias De Daele. Hij pleitte voor een voorwaardelijke celstraf. Het slachtoffer eist een provisionele schadevergoeding van 3.000 euro.

Vonnis op 28 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER