© AP

Al minstens 14 doden bij overstromingen in Griekenland

Minstens veertien mensen zijn omgekomen en dertien anderen zwaargewond geraakt bij overstromingen na vier dagen zware regenval in Griekenland. Minister van Binnenlandse Zaken Panos Skourletis beschreef de overstromingen op de staatstelevisie TV ERT als “een catastrofe en een tragedie”.

Hoeveel mensen vermist zijn, is vooralsnog onduidelijk, zeker in de kustgebieden ten westen van Athene. De brandweer kreeg meer dan 600 oproepen, onder meer voor gestrande voertuigen en bussen, en redde talloze mensen uit hun ondergelopen woning.

Vooral de toeristische regio rond Nea Peramos werd zwaar getroffen: huizen en restaurants zijn er ondergelopen, onder meer in het dorp Mandra, waar meerdere doden vielen. De snelweg die Athene verbindt met de havenstad Korinthe werd tijdelijk gesloten op twee plaatsen.

© EPA-EFE

© AP

Het water verzwolg bomen, auto’s en alles wat op zijn weg lag. Het puin blokkeerde vervolgens de uitstroming naar de zee, wat voor meer overstromingen zorgde. De meteorologische diensten in het land waarschuwen voor nog meer regenval de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer