© AP

© AP

© AP

© REUTERS

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Paus krijgt gepersonaliseerde Lamborghini als cadeau, maar gaat hij er ook mee rijden?

Een peperdure Lamborghini staat sinds woensdag in het midden van Vaticaanstad op paus Franciscus te wachten. Met een gouden en witte lijn is de bolide gepersonaliseerd naar de wensen van het hoofd van de rooms-katholieke kerk. Maar de is niet van plan om hem te houden.

mrra

200.000 euro. Zoveel is de Italiaanse Lamborghini Huracan waard, die door paus Franciscus goedkeurend werd gadegeslagen na een ceremonie op woensdag. Hij kwam kijken naar het indrukwekkende design en het professionele maatwerk, dat speciaal voor hem zo ingericht was.

Veilen

Maar al snel bleek dat Franciscus het cadeau niet zou houden. De paus zegende de wagen, zette er een handtekening op en keerde de spectaculaire wagen de rug toe. Meteen gaf hij de opdracht aan het internationale veilinghuis Sotheby om de bolide te verkopen voor het goede doel. De opbrengst van de wagen gaat naar christenen die uit Irak zijn verdreven, naar slachtoffers van mensenhandel en prostitutie, naar Italiaanse goede doelen die in Afrika helpen.

Het is niet de eerste keer dat paus Franciscus peperdure racewagens achter zich laat. Vorig jaar nog riep hij op om de auto’s die gebruikt waren tijdens zijn reis in Polen te veilen en het geld te besteden aan de hulp voor Syrische vluchtelingen. In 2014 verkocht hij een Harley-Davidson ten voordele van een daklozencentrum in Rome.

Eigen wagens

Paus Franciscus zelf houdt het liever bij zijn simpele blauwe Ford. Daarin wordt hij het liefst rondgereden. Op het Sint-Pietersplein en bij officiële gelegenheden kan je hem ook vinden in de legendarische Pausmobiel, een speciaal ontworpen voertuig waarin hij gemakkelijk kan rechtstaan om het publiek toe te zwaaien. Of hij alsnog een testritje gemaakt heeft in de Italiaanse racewagen is niet bekend.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER