Mensensmokkelaars sluiten zwangere vrouw en baby op in verborgen opbergruimte van vrachtwagen

© BELGA

De politie heeft woensdagochtend een vreselijke ontdekking gedaan in Adinkerke bij De Panne. Ze moesten er een koppel met een piepjong kind bevrijden uit een metalen opbergruimte van een geparkeerde vrachtwagen. De vrouw van het koppel bleek bovendien zwanger. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het koppel en hun kind gedwongen werden om in de kist te stappen.

tlg

De politie werd opgeroepen omdat de chauffeur een huilende baby had gehoord in een opbergruimte van zijn geparkeerde vrachtwagen. Die ruimte is niet meer dan een metalen kist die achteraan de vrachtwagen is gemonteerd en waarin allerlei leidingen lopen.

Bij het openen van de opbergruimte trof de politie volwassenen uit Irak aan, samen met hun 11 maanden oud dochtertje. De 19-jarige vrouw was bovendien 8,5 maand zwanger.

Uit de eerste onderzoeksverrichtingen bleek dat de slachtoffers eigenlijk weigerden om in de opbergruimte te stappen, maar dat zij werden verplicht door de mensensmokkelaars onder bedreiging van een mes. Vervolgens werd de opbergruimte opnieuw afgesloten.

Van de mensensmokkelaars ontbreekt op dit ogenblik elk spoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen