QMusic-presentator zat midden in de rellen: “Vijf man begon op mij te schoppen”

© Stap voor stap voor Hannelore

QMusic-presentator en Brusselaar Vincent Vangeel was woensdag op het Muntplein toen de rellen uitbraken. Hij kreeg het aan de stok met een vijftal jongeren. “Mijn enkel doet zeer, ik mank en ik heb hoofdpijn”, schrijft een ontgoochelde Vangeel op Twitter.

“Het Muntplein stond vol jongeren, die aan het kijken waren naar tien jonge gasten (niet ouder dan zestien) die de ramen van de bibliotheek aan het bekogelen waren. Buiten mij was er nog één volwassene”, schrijft de presentator op Twitter.

“We hebben met ons twee geprobeerd om die gasten te bedaren. Dat werkte averechts, want vijf jongeren zijn op mij beginnen te schoppen en kloppen. Een andere jongen heeft me weggetrokken en verstopt. Daarna zijn de gasten voortgegaan met hun vernielingen.”

De presentator zag tijdens de incidenten geen politie op het Muntplein. “Ik ben oké. Mijn enkel doet zeer, ik mank en mijn hoofd doet wat pijn. Ik ben zwaar ontgoocheld. In sommige van mijn collega-Brusselaars, en in mijn burgemeester, die blijkbaar niks doet om dit te stoppen.”

LEES OOK. Opnieuw rellen in Brussel: honderdtal jongeren bekogelt politie op Muntplein

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen