Dimitris Avramopoulos
Volledig scherm
Dimitris Avramopoulos © EPA

Europese Commissie spoort lidstaten aan om hervestiging asielzoekers op te drijven

De Europese Commissie wil een versnelling hoger schakelen met de hervestiging van asielzoekers in de lidstaten. Dat heeft eurocommissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos woensdag verklaard. "Ik spoor de lidstaten aan om hun wettelijke verplichtingen zo snel mogelijk te vervullen. De solidariteit met Griekenland en Italië mag niet stoppen en moet ook verdergaan dan de huidige afspraken." Polen, Hongarije en Tsjechië kregen opnieuw een veeg uit te pan, omdat ze nog altijd weigeren aan het verplichte spreidingsplan deel te nemen. 

9 reacties

  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Hervestigen is niet de oplossing,maar terugsturen ! Waar blijft een grote betoging in Brussel om landen ( zoals Hongarije) te steunen,of kan de " linkse meute" dit alleen organiseren ?
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    En mag ik vragen hoeveel Mr. Avramopoulos, goed voor >200000€ loon/jaar er zelf al in huis heeft genomen? Heeft hij Juncker als eens gevraagd hoeveel hij er gaat huisvesten? Die zijn EU basissalaris > 250000€ plus een verblijfsvergoeding van > 40000€ om de kosten van huisvesting in Brussel te dekken en jaarlijkse kosten van 15000€. 'k Zou zeggen, zij verdienen toch genoeg om hotelkamers te boeken voor al die sukkelaars.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    De EU moet de luisteren naar de wil van het volk dat noemt men democratie. De overgrote meerderheid van de Europese bevolking is de vluchtelingentsunami meer dan beu en steunen de houding van Polen, Hongarije enz. De EU-dictatuur kan de wens van de burgers niet blijven negeren zonder hierdoor blijvende schade te ondervinden.
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    "Polen, Hongarije en Tsjechië kregen opnieuw een veeg uit te pan, omdat ze nog altijd weigeren aan het verplichte spreidingsplan deel te nemen." Deze landen volgen de wil van het volk en kan men dus democratisch noemen, in tegenstelling tot vele andere EU-landen, waaronder België.
  • Gustaaf Senrame

    6 jaar geleden
    Zou de EU niet beter aan de heropbouw in Syrie beginnen waar er niet meer gevochten wordt,dat de mensen naar hun land terug kunnen waar ze zich veel beter zullen voelen?