© Photo News

Antwerp-trainer Bölöni kent op 28 november zijn straf

Antwerp-coach Laszlo Bölöni kent op 28 november de straf voor zijn uitspraken na de thuiswedstrijd tegen Standard op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Dat liet de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag weten.

Bölöni kreeg het tijdens dat viriele en doelpuntenloze duel meermaals aan de stok met scheidsrechter Bram Van Driessche. In de 63e minuut trapte de 64-jarige Roemeen een tweede bal op het terrein. Voor Van Driessche, die Bölöni al had gewaarschuwd, was de maat vol. De coach van de Great Old mocht tussen zijn supporters plaatsnemen in de tribunes van het Bosuilstadion.

Voor zijn gedrag aan de zijlijn had het Bondsparket, op basis van het scheidsrechtersrapport, al een boete van 1.000 euro gevorderd, waarvan 500 euro met uitstel. Volgens het Bondsparket trok Bölöni na de match ook de integriteit van Van Driessche in twijfel. Van de interviews werd een proces verbaal opgesteld. Op basis van een nieuwe bondsregel, ingevoerd op vraag van de Pro League om de scheidsrechter te beschermen, ging de Geschillencommissie over tot de disciplinaire vervolging. Dinsdag verweerden Bölöni en diens advocaat Johnny Maeschalck zich.

Bölöni kreeg al een boete van 5.000 euro opgelegd door de Pro League. De Geschillencommissie maakt op dinsdag 28 november het vonnis bekend. Het Bondsparket vorderde 500 euro boete.