© Tom Goyvaerts

Boli maakt wederoptreden en scoort

STVV won donderdag een oefenpot in Lokeren met ruime cijfers. Grootste pluspunt bij de Kanaries was het wederoptreden van spits Boli, hij speelde dertig minuten mee en scoorde vanaf de stip. Valdivia viel dan weer geblesseerd uit.

Gunter Schoofs

De wedstrijd begon drie kwartier later dan voorzien. De Truiense spelersbus zat strop in het verkeer op de Antwerpse ring.

Ivan Leko liet enkele vaste waarden rusten in Lokeren. Peeters, De Petter en Fernandes, die in de vijf competitiewedstrijden altijd een basisstek hadden, werden gespaard. En dus was er een kans voor Gerkens, Valdivia en Kotysch om zich in de kijker te spelen. Ook Ono, Janssens, Koubemba en Bamba mochten de coach overtuigen.

Bamba deed dat, hij zette de 0-1 op het bord na een individuele actie. De Franse middenvelder Valdivia moest kort na die openingstreffer geblesseerd naar de kant. Hij incasseerde een forse kniestoot en kon niet verder.

Strafschop

Na de kampwissel vond STVV opvallend vlot de weg naar de netten. Wolke Janssens tekende voor de 0-2. Hij strafte een foutje van Verhulst af. De mee opgerukte Sascha Kotysch zorgde voor de 0-3. Yohan Boli raapte zijn eerste speelminuten van het seizoen en mocht meteen een elfmeter tegen de netten trappen: 0-4.

LOKEREN: Verhulst, Claeys, Monsecour, Galitsios, Terki, Hupperts, Rassoul, De Ridder, Ngolok, Enoh, Bolbat. Vielen in: Straetman, Mingiedi, Ringoet, Triest. STVV: Dutoit – Dussaut, Kotysch, Pulido (79’ Swers), Sylla (46’ Bagayoko) – Ono (61’ Castro Montes), Valdivia (31’ De Sart) – Bamba (69’ Ceballos), Gerkens, Janssens (61’ Boli) – Koubemba (46’ Tchenkoua).Doelpunten: 29’ Bamba 0-1, 53’ Janssens 0-2, 63’ Kotysch 0-3, 71’ Boli (strafschop) 0-4.

Aangeboden door onze partners