Klachten over intrafamiliaal geweld zullen door het proefproject van het Family Justice Center tien dagen lang zeer nauw worden opgevolgd.
Volledig scherm
Klachten over intrafamiliaal geweld zullen door het proefproject van het Family Justice Center tien dagen lang zeer nauw worden opgevolgd. © thinkstock

Proefproject tegen huiselijk geweld start volgend jaar in Limburg

Vanaf januari start in Limburg een proefproject waarbij gezinnen na een klacht over intrafamiliaal geweld tien dagen lang nauw worden opgevolgd. Dat bericht Het Belang van Limburg vandaag.

3 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Geweld en intimidatie op klokkenluiders, vooral in Limburg, is voor heel veel later.
  • Louis Vanden Boir

    6 jaar geleden
    Deze dienst is nuttig in minder dan 1% van de gevallen. In welk huishouden scheelt nooit iets? Als de geburen dan bellen en er is een tussenkomst blijven die wel lekker in het circuit hangen en ontstaat er een chronische situatie door telkens de feiten opnieuw op te rakelen. De enigen die hier beter van worden zijn de 'deskundigen' van het oprakelingscentrum. Ik heb zelf jaren gewerkt bij een politiedienst waar zulk opvolgsysteem bestond. Er ontstonden meer vaste klanten dan oplossingen.
  • chantal vanlaere

    6 jaar geleden
    door dit ter doen kan het zijn dat de vrouwen schrik krijgen om daarna nog te reageren,, die dominante figuren weten perfect hoe ze iemand moeten isoleren, het is van belang dat er banden zijn met vrienden en familie voor beide partners, die houden sociale controle en kunnen de dader en slachtoffer helpen