Renovatie deSingel loopt vertraging op, voorstellingen worden geschrapt

De renovatie van de Rode Zaal van kunstencentrum deSingel loopt vertraging op. Zo veel dat er verscheidene voorstellingen geschrapt en uitgesteld werden. “De problemen volgden elkaar op”, zegt directeur Jerry Aerts.

sare

De Rode Zaal biedt plaats aan achthonderd toeschouwers en heeft een zeer groot podium. Ze wordt gebruikt voor grootschalige, internationale theater- en dansproducties. Deze week stonden er diverse prestigieuze voorstellingen van dansgroep ­Rosas van choreografe ­Anne ­Teresa De Keersmaeker op de agenda. Maar de mensen die een ticket hadden, kregen deze week te horen dat de voorstellingen werden geschrapt. “Er werden ook geen data meer gevonden om de voorstelling alsnog dit seizoen te laten plaatsvinden”, zegt directeur Jerry Aerts. “We hopen ze volgend seizoen te kunnen inplannen. Dan krijgen de mensen die nu een ­ticket hadden uiteraard voorrang.”

De maatregel is het gevolg van de renovatiewerkzaamheden in de Rode Zaal. De toneeltoren wordt er vernieuwd. “In augustus bleek er een leveringsprobleem met onderdelen voor de hijsinstallatie”, legt Aerts uit. “Er werd contact opgenomen met een nieuw bedrijf. Dat veroorzaakte een maand vertraging.”

Asbest

In september bleek al dat de voorstellingen van oktober in het gedrang kwamen. “De problemen volgden elkaar op”, aldus Aerts. “In de kelder aan de artiestenlounge viel bij een boring een stukje asbest naar beneden.” Een van de aannemers weigerde verder te werken, wat tot nog meer vertraging leidde. “Ondertussen is de sanering bijna afgewerkt en gaan de werkzaamheden weer door”, zegt Aerts. “Dat we dit weekend moesten beslissen ook de voorstellingen van deze week te schrappen, was een bittere pil.”

Begin december wordt bekeken wat er zal gebeuren met de voorstelling Viktor van Tanztheater ­Wuppertal Pina Bausch. “We verontschuldigen ons bij onze klanten en bieden hen graag een ­‘sorrypas’ aan ter waarde van 25 euro”, zegt Aerts. “Tickets van geschrapte voorstellingen worden terugbetaald.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER