Fileleed op E40 na ongeval met spookrijder: vrouw (19) omgekomen

In Aalst is de E40 richting Brussel een tijdlang volledig versperd geweest door een ongeval met een spookrijder. Intussen is de autosnelweg terug vrij al moeten bestuurders nog rekening houden met lange files. Bij het ongeval kwam de spookrijder, een jonge vrouw, om het leven.

“Rond half vijf vanochtend is er een ernstig ongeval gebeurd met vier voertuigen. De ravage was enorm”, vertelt Peter Bruyninckx. Het ongeval deed zich voor ter hoogte van Aalst.

De spookrijder is een jonge vrouw (19) uit de regio Herzele. Dat melden de wegpolitie en de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De vrouw reed om 4.17 uur in Affligem de E40 op in de verkeerde richting. Ter hoogte van Aalst botste ze om 4.30 uur de auto frontaal op een lichte vrachtwagen.

© rr

“Bij het ongeval raakten vier voertuigen betrokken”, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. De twee inzittenden van de lichte vrachtwagen raakten zwaargewond en werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. “Kort na het ongeval is een andere bestelwagen en een personenwagen nog op het ongeval ingereden”, vult de woordvoerder van de federale politie aan. Zij raakten op eigen kracht uit hun voertuigen. De twee bestuurders van die wagens raakten lichtgewond.

De federale politie bevestigt dat ook de 19-jarige spookrijder om het leven kwam. “Het parket kwam ter plaatse voor een onderzoek”, aldus nog de federale politie. Een verkeersdeskundige aangesteld door de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de exacte omstandigheden van het ongeval. Momenteel is een wanhoopsdaad niet uitgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer