© ISOPIX

Astrid niet zwanger? Dan ook geen nieuwe docureeks

De kijkcijfers waren nog beter dan verwacht en toch komt er in 2018 geen vervolg op ‘Astrid’, de docusoap rond Astrid Coppens. De reden: nu iedereen weet hoe het leven van ­Astrid eruitziet zonder ‘den John’, valt er eigenlijk niet zo gek veel meer te vertellen. Ook al gaat Astrid volgende week in première met haar eerste film en start begin december ook het proces tegen haar ex-man.

Tom De Leur en Tom Vets

Astrid Coppens (34) is op dit moment in België en heeft zich de voorbije dagen niet verveeld: zondag zat ze nog op de Boekenbeurs om een ­roman te signeren die ze niet eens zelf geschreven heeft. De bestseller ‘Verboden Verleiding’ is dan ook een bij­product van ‘Verborgen Verlangen’, ­Astrids eerste langspeelfilm die op 22 november in première gaat. Eind november vliegt ze weer terug naar Los Angeles, want begin december start het proces tegen haar ex-man John Bryan. Het proces zou twee weken duren en Astrid laat zich alvast vergezellen door haar ouders, die ­opgeroepen zijn als getuigen.

Bloedarmoede

Een boek, een film, een proces: er zijn al docusoaps met minder ingre­diënten in elkaar gedraaid, maar toch wordt Astrid Coppens al geruime tijd niet langer gevolgd door een cameraploeg. Vrouwenzender Vijf plant geen vervolg op Astrid, de ­docusoap die ­begin dit jaar te zien was na vier jaar windstilte sinds het laatste seizoen van Astrid in Wonderland eind 2013. Vijf is bijzonder tevreden over de kijkcijfers van Astrid – gemiddeld 322.377 kijkers – maar beseft ook dat het verhaal van Astrid en haar nieuwe man Bram uitverteld is. Critici vonden het eerste seizoen van ­Astrid al een beetje getuigen van bloedarmoede, ook al omdat Astrids kleurrijke broer Laurens uit beeld was ver­dwenen. Laurens, beter bekend als ‘The Lau’, had het te druk met zijn nieuwe job.

Geen camera’s welkom

Naast het feit dat je Astrids nieuwe man maar één keer kunt introduceren en de afwezigheid van Astrids broer spelen nog andere factoren een rol. Astrid was het voorbije jaar minder in Los Angeles omdat ze in België een film moest opnemen; ­Astrids leven in de VS was een vrij ­essentieel onderdeel van haar docusoaps. Haar proces tegen haar ex-man zou ideale grondstof bieden, maar daar zijn geen camera’s welkom. Bovendien is het proces al zo vaak uitgesteld dat die timing te onzeker is. Eigenlijk zitten de makers op een zwangerschap van Astrid te wachten, al is de kans groot dat die er pas komt ­wanneer het zwaard van een geld­verslindende rechtszaak niet meer boven Astrids hoofd hangt.

Volgens Vijf komt er in 2018 geen vervolg op Astrid, maar is de zender wel andere ideeën voor televisie aan het bekijken. Wat dat wordt, staat nog niet vast, maar een docusoap is zonder nieuwe ontwikkelingen – lees: een zwangerschap – van de baan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER