Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Eindelijk: kraken is vanaf nu officieel strafbaar

De nieuwe wet die kraken strafbaar stelt, is vanaf vandaag officieel van kracht. Daardoor kan de politie nu ingrijpen als een woning - ook als die op dat moment niet werd bewoond - gekraakt wordt. 

74 reacties

  • Frans Van Hoyweghen

    6 jaar geleden
    Moet ik dan seffens bang hebben als ik eens een dag naar zee ga en thuis kom dat ik niet meer binnen kan, tien dagen in mijn wagen dank u.
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Dit moet zéér moeilijk geweest zijn, op 16 november 2017 beslissen dat men van andermans eigendom moet af of uitblijven en dan mag het nog niet leeg staan voor als eigenaar de nodige verbouwingen te doen omdat men dan NOG NAAR DE POLITIE MOET GAAN en "DAN" gaat de Vrederechter bepalen wat er moet gebeuren. Eigenaar is eigenaar, bewoond of onbewoond. Iedereen is vrij met zijn eigendom te doen WAT HIJ of ZIJ wil".
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Schaf dat fenomeen kraken gewoon af in onze wetgeving. Van andermans spullen blijf je af, daar primeert het eigendomsrecht. Voor het recht op een dak boven je hoofd moeten de openbare instanties maar zorgen, niet de privé-eigenaren.
  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Pand moet zichtbaar bewoond zijn..... is voor interpretatie vatbaar hè? Er zullen welven hiaten in die fameuze wet zitten. Zeker omdat ze op ZO KORTE TIJD gemaakt. is
  • Rudi Goossens

    6 jaar geleden
    Amai, en dit op 16 november 2017!!!! Zonder licht fietsen is al jaren strafbaar, iemands eigendom afpakken nu pas.... Maar ja, nu er in de realiteit er nog echt iets aan doen zal moeilijker zijn...