Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Bijna helft van katten is te dik, zo zet je jouw huisdier op dieet

Katten zijn liever lui dan moe, dat weet iedereen. Ze slapen de hele dag door, komen hun mand vaak alleen uit om te eten en dat heeft gevolgen. Volgens Britse cijfers is bijna de helft van de katten te dik, tegen 2019 zouden er meer katten met obesitas rondlopen dan er gezonde poezen zijn. Grote kans dus dat ook jouw trouwe viervoeter hoognodig wat kilootjes kwijt moet. Wij geven enkele tips.

7 reacties

  • Annick Vandenbrande

    6 jaar geleden
    Philippe, you make my day ! Ik lig hier plat van het lachen, de manier waarop je het omschrijft.
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Sedert dat den onzen op regime staat is ze verdikt. Vangt gewoon meer woelratten en vogels, die ze BINNEN komt opeten en die soms ne keer laat lopen/vliegen!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Het is een fabel dat katten veel vogels vangen ,
  • Rik Vangaal

    6 jaar geleden
    Katten zijn een ramp voor het milieu. Ze doden enorm veel vogels al merken eigenaars dat niet steeds. Bind ze een ferme bel aan zodat ze moeilijke vogels vangen.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Een kat is niet lui, zij spaart energie. Onze kater, en de vorige ook, zijn dus uitzonderingen. Eten staat altijd klaar, afwisselend brokken en natte voeding. Als hij wil kan hij naar buiten, slapen doet hij meestal binnen. Hij is regelmatig bij de dokter om wonden te verzorgen, maar is verder kerngezond. Wie zijn kat niet naar buiten laat, zou er minstens twee moeten hebben die met elkaar kunnen spelen. Zijn lievelingseten, tonijn en hesp, krijgt hij wel alleen als beloning.