Ilias Teirlinck
Volledig scherm
© Ilias Teirlinck

Raad van State noemt alternatief voor bedrijfswagens "discriminerend"

De Raad van State noemt de 'cash for cars'-regeling, die bedrijfswagens fiscaal vriendelijk wil omzetten in loon, discriminerend. Dat schrijft De Standaard.

31 reacties

  • Tijl Geens

    6 jaar geleden
    de definitie van discriminatie staat nochtans uitgebreid in de grondwet beschreven en heeft - hoe gek het ook mag zijn - volgens de wetgever hier niets mee te maken. als wij ons aan deze definitie moeten houden, is het wel vreemd wanneer de raad van state een andere invulling aan het woord mag geven. moet de raad van state zich dan niet houden aan wetten die ze niet hebben tegengehouden en dus principieel wel hebben goedgekeurd?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @John Ulmer,zoals bob jansens aanhaalt leg je inderdaad uit waar de discriminatie ligt,buiten dat ,je zegt,voor werkgever fiscaal interessanter,neen men omgaat de afhoudingen sociale bijdrage is de realiteit en tot slot ,zou men iedereen 300 euro meer per maand moeten geven ,allen die werken in Belgie en geen privilege hebben een wagen te hebben die uiteindelijk doorgerekend word aan de consument om op je werk te geraken.
  • Ronald Roelants

    6 jaar geleden
    Bedrijfswagens afschaffen ; de prijzen van de wagens zullen dalen (geen verschil meer tussen bedrijfswagens en particuliere wagens) ; kies je wagen en koop hem zelf ; een wagen is geen statussymbool meer > daar zijn we vanaf ; de stukken worden toch her en der gemaakt onder meer in China en in de Russische enclave bij de Baltische staten ; bedrijfswagens = profitariaat
  • bob jansens

    6 jaar geleden
    John Ulmer, eigenlijk leg je zelf uit waar de discriminatie zit ofwel kies je een salariswagen, ofwel kies je voor 300 Euro netto. De discriminatie zit net in het feit dat je met die 300 Euro netto geen gelijkwaardige auto kan kopen/huren...
  • Ikke 123

    6 jaar geleden
    Er is vooral geen garantie dat diezelfde politiekers die je nu willen 'belonen' als je je wagen inruilt voor extra loon, je daar binnen een paar jaar niet zwaar op terugpakken.