Uitbater zet hotelschuimers te kijk op Facebook: “Schending van de privacy? Zij hebben wet niet nageleefd”

© *

De uitbater van Hotel Keizershof in Aalst heeft een koppel dat het hotel heeft verlaten zonder te betalen, te kijk gezet op Facebook. Met de namen én een foto van het koppel erbij. “Opgelet. Er zijn opnieuw hotelschuimers actief in Aalst”, luidt het. “Een verwittigd man is er twee waard.”

mtm

“Het koppel (tussen haakjes vermeldt de hoteluitbater hun namen, nvdr.) is op pad met een ongedekte creditcard en heeft geen geld op zak. De voorbije dagen verbleven ze bij ons en verlieten het hotel zonder betalen! Een verwittigd man is er twee waard”, aldus de 43-jarige uitbater van Hotel Keizershof in Aalst. Onder de post nog een grote foto van het koppel, duidelijk herkenbaar in beeld.

Het koppel zou dinsdag vertrokken zijn zonder te betalen en het hotel zo honderden euro’s afhandig hebben gemaakt. De twee hadden hun verblijf geboekt met een ongedekte kredietkaart.

De uitbater diende een klacht in bij de politie, maar liet het daar niet bij. Hij zocht hun Facebookprofiel op en plaatste hun naam en foto online. De post, gericht aan onder meer Toerisme Aalst en andere horecazaken in de buurt, werd al meer dan 500 keer gedeeld.

“Een schending van de privacy?”, reageert de man in Het Laatste Nieuws. “Dat denk ik niet. Het gaat om een openbare foto op een openbaar profiel. Zij hebben de wet niet nageleefd, dus wil ik mijn collega’s waarschuwen. Het feit dat het bericht zo veel wordt gedeeld, is een teken dat het leeft.”

Het Facebookprofiel van de twee werd intussen wel verwijderd.

© *

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen