© AFP

Serieuze domper voor Fransen vlak voor Davis Cup-finale tegen België: dubbelspecialisten geven op

De Franse dubbelspecialisten Nicolas Mahut (ATP 103, nummer 6 in dubbel) en Pierre-Hugues Herbert (ATP 80, nummer 13 in dubbel) hebben donderdag verstek laten gaan voor hun derde wedstrijd op de ATP World Tour Finals in de Londense O2 Arena. Hun deelname als paar aan de finale van de Davis Cup tegen België (24-26 november) is onzeker.

Herbert voelde zich al enkele dagen ziekjes, en kreeg donderdag bovendien af te rekenen met een pijnlijke rug. Door de opgave zitten de World Tour Finals erop voor de Franse tandem, en het is nog niet zeker of Herbert tijdig fit raakt voor het Davis Cup-treffen met België. Een mogelijk forfait van Herbert zou een streep door de rekening zijn van Frans bondscoach Yannick Noah, die op zijn op elkaar ingespeelde dubbelspecialisten rekent in de eindstrijd tegen België.

Noah rekent tegen de Belgen, naast Mahut en Herbert, op Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) en Lucas Pouille (ATP 18), met Richard Gasquet (ATP 31) en Julien Benneteau (ATP 57) als reserven. De Belgische kleuren worden verdedigd door David Goffin (ATP 8), Steve Darcis (ATP 76), Ruben Bemelmans (ATP 106), Arthur De Greef (ATP 174) en Joris De Loore (ATP 279, reserve).

De finale staat van 24 tot 26 november in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel op de agenda.

# Belga context ## Related picture(s) [ATP - Masters - TENNIS - GBR - ATP - FINALS]

[ATP World Tour Finals - TENNIS - GBR - ATP...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer