Reporters / Barcroft
Volledig scherm
© Reporters / Barcroft

Hoe de witte haai als grootste roofvis ter wereld tóch de prooi wordt van de orka

De witte haai staat algemeen bekend als de grootste roofvis ter wereld. Ondenkbaar dus dat de witte haai naast predator óók prooi kan zijn. Toch slagen orka's er blijkbaar in witte haaien te doden én - opmerkelijk - vooral hun lever op te peuzelen.

21 reacties

  • Theo Flitser

    6 jaar geleden
    Als ik op mijn rug lig, word ik ook apathisch, maar dat duurt meestal langer dan een kwartier, zéker 's nachts.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    De grote sterkte van orka's is dat ze in groep leven en jagen. Ook hebben ze een ingewikkelde "taal" om te communiceren. Haaien hebben geen van dezen
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    een haai heeft kieuwen maar hij kan ze zoals andere vissen niet bewegen om te ademen.een haai die stil licht sterft .door een haai achteruit te slepen verdrinkt hij ook .door te zwemmen is er een stroming langs de kieuwen en zo ademt een haai dus .
  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    De kop van het verslag begint al met de verduidelijking dat de witte haai de grootste roofvis is. Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen dat verkeerd lezen?
  • Dietger Timmers

    6 jaar geleden
    Een haai een hoofdroofdier??? Een haai is nieuwsgierig das al. Als je een documentaire kijkt over haaien begrijp je het beter. Als je stil zit in water en niet opvalt vallen die u niet aan. Zelfs camera mannen gaan zo haaien filmen. Orka's niet die spelen eerst met de prooi en dan eten die het op. Die bijten nooit het prooi dood voor alleer ze ermee gespeeld hebben.