© Pampers

Pampers lanceert kleinste luier ter wereld

Luierfabrikant Pampers creëerde ter gelegenheid van Wereldprematurendag de kleinste luier ter wereld. Deze werd speciaal ontwikkeld voor pasgeboren baby’s die minder dan 800 gram wegen en zou mogelijk gezondere kinderen moeten opleveren.

Elk jaar worden ongeveer 15 miljoen baby’s voortijdig geboren, waarvan er 1 miljoen hun eerste verjaardag niet halen door grote gezondheidscomplicaties. Pampers heeft daarom een speciale luier ontworpen die de overlevingskans van prematuren zou doen stijgen. Aan de studie en ontwikkeling van de luier gingen meer dan drie jaren en 10.000 uren onderzoek aan vooraf. Het nieuwe ‘wegwerpbroekje’ is drie keer kleiner dan het exemplaar voor pasgeboren baby’s en is opgebouwd uit zachtere materialen en een hechtstrip in plaats van een klittenband. Het zou de slaapkwaliteit moeten verbeteren en de stress verminderen.

Cruciale rol

“De ontwikkeling van de hersenen bevindt zich bij een premature pasgeborene nog in een kritieke fase”, zegt diensthoofd Neonatologie Filip Cools. “Door aandacht te geven aan de omgeving waarin de baby zich bevindt, tot in de kleinste details, kunnen we de kansen op een goede neurologische ontwikkeling optimaliseren. Niet alleen hoogtechnologische ontwikkelingen, zoals een couveuse, zijn daarbij belangrijk. Ook de eenvoudige zaken zoals een aangepast luiertje.”

Pampers doneert de winst van de luiers integraal aan de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer