Blinde man op zoek naar reddende engel nadat hij op het nippertje ontsnapt aan botsing met trein

De Amerikaan Mike Wyatt is in het bezit van een goede engelbewaarder. De blinde man kwam vorige week donderdag aan het treinstation van Peoria, Illinois net niet onder een trein terecht doordat een vriendelijke man hem nog op tijd weg kon trekken. Sinds het incident is hij op zoek naar de persoon die zijn leven heeft gered.

kmlo

Het voorval werd op negen november ook opgenomen door een bewakingscamera. Wyatt wilde met zijn koffer en blindenstok de sporen oversteken, maar had daarbij duidelijk geen weet dat het gevaar om de hoek loerde. Gelukkig was een van de omstanders bijzonder alert. Hij stapte onmiddellijk in de richting van de blinde man en trok hem weg van de sporen. Een vijftal seconden later kon de trein zonder ongelukken langs de reizigers rijden.

”Alsof er iemand over me waakte”

Op het einde van de video valt nog te zien hoe Wyatt zijn dank vluchtig leek uit te drukken aan de man, al blijkt dat voor hem toch niet voldoende. Daarom gaat hij sinds deze week op zoek naar de man die reddende engel voor hem speelde. Aan het treinstation staat hij zelfs met een bord klaar om de persoon terug te vinden.

Veel kans op slagen is er echter niet. Zijn naam blijft voorlopig onduidelijk, en ook de uren waarop hij normaliter de trein neemt, zijn onbekend. “Je leeft en je sterft, en het gaat erom wat je daartussen doet”, vertelde Wyatt aan 9NEWS.com. “Deze jongeman heeft iets geweldigs voor me gedaan, daarom zou ik graag ‘dank u’ tegen hem willen zeggen. Het leek wel alsof er iemand over me waakte.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer