© AP

Colsaerts opent met tiende plaats in Dubai, Pieters stelt teleur

Nicolas Colsaerts staat na een openingsronde van 68 slagen (-4) op de tiende plaats in het DP World Tour Championship (EPGA/8 miljoen dollar) in Dubai. Thomas Pieters moest genoegen nemen met een ronde van 74 slagen en plaats 51.

Twee dagen na zijn 35e verjaardag putte Colsaerts donderdag op zijn eerste acht holes vier birdies weg. Op de elfde hole moest hij een bogey op zijn kaart schrijven. Met een birdie op de zeventiende hole sloot hij dag één af met een score van vier onder par.

In de tussenstand telt Colsaerts drie slagen meer dan de Amerikaan Patrick Reed, die een foutloos parcours aflegde waarbij hij zeven birdies noteerde. Hij telt een slag voorsprong op de Australiër Scott Hend en de Engelse olympisch kampioen Justin Rose.

Thomas Pieters ging van start met een bogey op de eerste hole. Hij putte vervolgens birdies weg op de holes twee en zeven. Op de tiende hole ging de 25-jarige Antwerpenaar in de fout, waarna hij op hole elf een birdie lukte. Op de zijn laatste vijf holes moest hij echter nog drie bogeys op zijn kaart schrijven waarmee hij naar een gedeelde 51e plaats wegzakte en dit op 60 deelnemers.

Het DP World Tour Championship is het laatste toernooi van het seizoen 2017 en meteen ook de grote finale waaraan enkel de top 60 van het voorbije European Tourseizoen kan deelnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer