Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jongeren hebben meer vertrouwen in politie (al doen rellen omgekeerde vermoeden)

Hoewel de rellen die de voorbije dagen in Brussel plaatsvonden misschien het tegendeel doen vermoeden, is het beeld dat jongeren van de politie hebben gemiddeld genomen positief. Ook het vertrouwen van de jongeren in de politie neemt toe, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere (Arteveldehogeschool). Eerder had de liberale politievakbond VSOA nog aangegeven dat jongeren opnieuw "schrik moeten krijgen van de politie".

2 reacties

  • Freddie HEREMANS

    6 jaar geleden
    We moeten weer eens oppassen met veralgemeningen. Dat horen we al decennia lang. Zeggen dat zo goed als alle schorremorrie in onze steden van Marokkaanse afkomst is, is alles behalve veralgemenend. Het is de pure waarheid, net als het feit dat de meerderheid van terroristen en van de gevangenis-populatie Marokkanen zijn. FEITEN zijn dat, gebaseerd op cijfers en eerlijke waarnemingen.
  • Patrik De Weirdt

    6 jaar geleden
    Waar heeft die pedagoog zijn onderzoek gedaan? In de kleuterklasjes misschien? De berichtgevingen in de media laten immers een heel ander beeld zien: minderjarige relschoppers die de politie uitdagen en/of aanvallen, jongerenbendes die willekeurige slachtoffers in elkaar slaan, vandalisme,...