© Jos Gregoor

© Jos Gregoor

© Jos Gregoor

© Jos Gregoor

© Jos Gregoor

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Basisscholen 't Nederwijsje en Het Opwermerke winnen een gouden medaille Verkeer Op School

Vorig schooljaar organiseerden de leerkrachten met enkele verkeersouders het project 'Met de fiets of te voet, ik weet hoe het moet!' in 't Nederwijsje. In Het Opwermerke heette het project 'Met de fiets of te voet, een fluovest staat altijd goed'. Donderdag 9 november werden deze scholen uitgeroepen als derde school in Vlaanderen voor verkeersopvoeding.

Jos Gregoor

Tijdens het schooljaar 2016 - 2017 bereidde de scholen hun kleuters en leerlingen voor om allerlei proeven in verband met verkeersvaardigheid af te leggen. De lessen van verkeersopvoeding vulden ze daarom heel concreet en praktisch in. Zo leerden de jongste kleuters loopfietsen en de oudste kleuters behaalden hun voetgangersbrevet brons. In de lagere school werden vaardigheden bij het fietsen geoefend en als voetgangers leerden de kinderen op school en op de straat hoe ze zich veilig kunnenverplaatsen.

Op het einde van het schooljaar werd het project afgesloten met een projectweek. Om dit allemaal mogelijk te maken en de nodige materialen en informatie te bekomen, kregen de scholen steun van de provincie Limburg. Zonder de samenwerking met de verkeersouders was dit project niet haalbaar geweest. Mede dankzij de fijne constructieve samenwerking met de politie kon alles op een fijne manier afgerond worden.

Het project resulteerde uiteindelijk in een eerste schoolvervoerplan en tot duidelijke afspraken en een leerlijn verkeersopvoeding in de school. Daarover zijn ze nog steeds in overleg met de gemeente om de verkeersveiligheid rondom onze school te verbeteren. De school sloot haar project op een muzische wijze af met een voorstelling van Levende Muziek. Op donderdag 9 november werd de school uitgenodigd bij de uitreiking van de gouden medailles Verkeer Op School in Leuven. Daar hoorden ze dat ze de derde school in Vlaanderen zijn op het vlak van verkeersopvoeding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer