© Photo News

Mathieu Van der Poel krijgt groen licht na kniewonde en maakt zich geen zorgen over kansen in Denemarken

Mathieu van der Poel mag weer fietsen. De Europese kampioen trok donderdag naar dokter Toon Claes in Herentals en kreeg daar groen licht om zondag te starten in de Wereldbekermanche in het Deense Bogense. Dat meldt zijn ploeg Beobank-Corendon.

bow, vml

Van der Poel verliet vorige zondag Gavere met een kniewonde. Enkele draadjes en drie dagen niet fietsen waren het verdict, maar de Nederlander mag de fiets weer van stal halen.

“Goed nieuws”, aldus Van der Poel, die in Bogense zijn koppositie in de Wereldbekerstand zal verdedigen. “Na de dubbele winst in de Verenigde staten en in Koksijde heb ik een mooie voorsprong, maar Bogense missen zou een serieuze domper geweest zijn. Gelukkig is dat niet het geval. Dat ik drie dagen niet heb kunnen trainen, mag normaal gezien geen effect hebben op mijn niveau zondag.”

Van der Poel leidt in de wereldbeker met het maximum van 240 punten na zeges in Iowa City, Waterloo (VSt) en Koksijde. Laurens Sweeck volgt als tweede al op 80 punten.

Ondanks zijn val in Gavere kon Van der Poel afgelopen zondag tot het laatst meestrijden voor de zege. Uiteindelijk werd de Europese en Nederlandse kampioen genekt door mechanische pech, waardoor Wout van Aert de zege kon pakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden