Opnieuw twee relschoppers opgepakt na rellen van zaterdag in hartje Brussel

© BELGA

De politie heeft opnieuw twee mensen (18 en 19 jaar) opgepakt in de nasleep van de rellen van afgelopen zaterdag na de WK-kwalificatie van Marokko. Dat bevestigt het parket van Brussel aan VTM nieuws. Ze zijn intussen weer vrijgelaten, maar moeten op 5 januari voor de rechter verschijnen.

tg

Zaterdag trokken ongeveer 300 relschoppers een spoor van vernieling door het centrum van Brussel. Ze waren de straat opgekomen na de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust, maar de sfeer sloeg al snel om. Zeker twee wagens werden in brand gestoken, ruiten werden vernield en enkele winkels werden ook geplunderd. De jongeren vernielden er ook grote delen van de kerstmarkt die op dat moment opgebouwd werd.

Zeker 22 agenten liepen verwondingen op, een ligt nog altijd in het ziekenhuis.

De politie pakte die avond zelf geen relschoppers op, maar liet weten dat ze de camerabeelden gingen analyseren. De dag nadien werd ook de hulp ingeschakeld van getuigen. De politie vroeg om tips en video’s zeker door te spelen zodat ze de amokmakers konden identificeren.

Eergisteren werd een rapper opgepakt die in een filmpje opgeroepen had om rellen te maken en de buurt in brand te steken. De man werd door het gerecht verhoord, maar hij werd intussen opnieuw vrijgelaten en moet zich net als de twee relschoppers die donderdag zijn opgepakt, op 5 januari voor de rechter melden. Als ze schuldig worden bevonden, zullen ze mee opdraaien voor de kosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen