© Photo News

Messi keert terug uit pensioen en scoort belangrijke winning goal voor Argentinië

In Zuid-Amerika zijn ze al een tijdje bezig aan hun kwalificatiematchen voor het WK Voetbal. Donderdagavond heeft Argentinië een belangrijke zege geboekt tegen Uruguay. Met dank aan de uit pensioen teruggekeerde Messi wonnen de Argentijnen met 1-0.

Nadat Argentinië in juni de finale van de Copa America verloor tegen Chili na strafschoppen, kondigde Lionel Messi ontgoocheld zijn pensioen als international aan. Maar de natie ging op de knieën en de voetbalgod van FC Barcelona keerde op zijn stappen terug. Gelukkig maar voor Argentinië, want de situatie zag er donderdag beroerd uit voor de blauw-witten. Want de Argentijnen speelden een volledige helft met tien man na een vroege rode kaart voor Paulo Dybala. Messi scoorde drie minuten voor de rust dankzij een afgeweken schot de enige goal van de match, zijn 56e goals in 114 interlands. Dankzij die overwinning springt Argentinië in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule met veertien punten uit zeven matchen over Uruguay naar de leiding. “Vanaf het moment dat ik zei dat ik stopte als international, kreeg ik erg veel steun van de fans. Daar was ik zo dankbaar voor dat ik het gewoon niet kon maken om niet terug te keren”, aldus Messi.

Brazilië versloeg Ecuador, maar staat pas op de vijfde plaats. De Brazilianen nemen het dinsdag op tegen het sterke Colombia. Paraguay verraste dan weer de Zuid-Amerikaanse kampioen Chili met 2-1.

Uitslagen

Bolivia - Peru: 2-0

Colombia - Venezuela: 2-0

Brazilië - Ecuador: 3-0

Paraguay - Chili: 2-1

Argentinië - Uruguay: 1-0

Klassement

1. Argentinië 14

2. Uruguay 13

3. Colombia 13

4. Ecuador 13

5. Brazilië 12

6. Paraguay 12

7. Chili 10

8. Bolivia 6

9. Peru 4

10. Venezuela 1

De eerste vier kwalificeren zich voor het WK, de vijfde moet barragematchen spelen tegen een land uit de zone van Oceanië.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer