Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans ligt in de clinch met Unia.
Volledig scherm
Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans ligt in de clinch met Unia. © Photo News

Homans wil af van Unia

Het zit er opnieuw bovenarms op tussen Liesbeth Homans (N-VA) en Unia. De minister van Gelijke Kansen bekijkt of ze hun bevoegdheden elders kan onderbrengen omdat het gelijkekansencentrum weigert mee te werken aan een doorlichting. 

321 reacties

  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    De grote leider wil van Unia af en derhalve zal zijn slaafje in de Vlaamse regering zijn wil uitvoeren. De "grote leider" duldt geen tegenspraak. Langzaam maar zeker stevenen wij af op een NVA dictatuur. De rijke Vlaamse elite en VOKA ( en vastgoed)zal hem hiervoor financieel blindelings bijspringen.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Jan Van Rompaey,"Alleen de roden en groenen staan nog achter Unia.".Heeft u dat ook de N(V)-A bestuursleden bij Unia laten weten?
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Is er iemand die niet van Unia afwil?
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Mevr Homans wanneer ga je nu eindelijk doen waar je rijkelijk voor betaald word eerst in Antwerpen veel geblaas en niks ernstig uitgevoerd en nu in Brussel zakjes vullen .
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Homans heeft gelijk. Dat on-gelijke kansen instituut is te gepolitiseerd van in het begin.
  1. Ouderen niet welkom in eerste Vlaams flatgebouw met leeftijdslimiet

    Ouderen niet welkom in eerste Vlaams flatgebouw met leeftijds­li­miet

    Hasselt krijgt de eerste woontoren van Vlaanderen met een leeftijdslimiet voor haar bewoners. Die moeten jong zijn, niet ouder dan 32 jaar. De stad en de vastgoedontwikkelaar willen jonge mensen zo de kans geven om hun eerste vastgoedaankoop te verwezenlijken. Let wel: kopers (lees: de ouders of grootouders) mogen ouder zijn. De Kapertoren, die vlak bij de studentenbuurt komt te liggen en 70 appartementen zal tellen, wordt de hoogste woontoren van Limburg en de jeugdigste van heel Vlaanderen. De prijzen variëren tussen 140.000 en 250.000 euro. De Huurdersbond meent dat hier sprake is van discriminatie.
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    57

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.