De nieuwe Tesla Roadster.
Volledig scherm
De nieuwe Tesla Roadster. © Tesla

Verrassing van formaat: Tesla onthult met Roadster "snelste auto ooit"

Tesla heeft in Californië onverwacht een nieuwe elektrische sportwagen voorgesteld, naast het prototype van een elektrische vrachtwagen. De nieuwe roadster moet van 0 tot 100 km/u rijden in amper 1,9 seconden en zou een rijbereik van maar liefst 1.000 kilometer halen. Volgens topman Elon Musk gaat het om de "snelste productiewagen ooit".

144 reacties

  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Onderweg opladen? Min 30 min. wachttijd, hoeveel laadpalen moeten er dan staan om geen files te hebben aan de 'tankstations'? Of gaan ze elke 2 km een 10-tal laadstations plaatsen.
  • Dirk D'hont

    6 jaar geleden
    Ik dacht dat Musk een democratische betaalbare, zuinige en groene wagen ging produceren? Niet dus. Allemaal dezelfden.
  • Dirk Delaere

    6 jaar geleden
    Ja Peter, en electriciteit groeit aan de bomen...
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Tesla is de toekomst. Als binnenkort de olie-toevoer stopt, kan ook de islamisering van de EU stoppen. Dan kan de resolutie van straatsburg eindelijk verbroken worden
  • Dirk Saenen

    6 jaar geleden
    andere constructeurs; "grote" of kleine; maken blitse PowerPoint-auto's. Tesla komt gewoon uit het niets weer met een paar rijdende autos, geeft meteen testritten ! Overigens heeft Tesla intussen meer dan 225.000 100% electrische auto's geleverd (andere "grote" merken ???) en nog eens meer dan 500.000 100% electrische auto's in bestelling (andere merken ???). Blijven jullie maar met een oude Kodak met filmtjes foto's maken; ik neem wel de digitale camera.