© Dirk Vertommen

Tibe (10) krijgt bedbox na bijzonder succesvolle benefiet

De benefiet die onlangs georganiseerd is voor Tibe (10) uit Nijlen heeft een bijzonder mooi bedrag opgeleverd. De cheque werd aan de mensen van Limmerik in Pulderbos (Zandhoven) overgemaakt.

Bert Provoost

Een aangepast bed: daar was het allemaal om te doen toen op 9 september een mosselbenefiet werd ineengestoken voor Tibe uit Nijlen. Er kwam toen bijzonder veel volk naar de parochiezaal aan de Bouwelsesteenweg in Nijlen en het resultaat is dan ook navenant. “Er is 13.994,37 euro opgehaald”, zeggen Tibes ouders Gerry Hellemans en Karen Baeyens.

“Dat bedrag wordt gebruikt voor de aankoop van een bed door respijthuis Limmerik in Pulderbos. Daar wordt Tibe soms een nachtje opgevangen zodat wij als gezin eens tijd kunnen maken voor iets anders. Tibe komt er 32 dagen per jaar en hij vindt het zalig om er naartoe te gaan, het is zijn vakantiehuisje zegt hij. Maar hij heeft wel een aangepast bed nodig zodat hij in het midden van de nacht niet kan beginnen ronddolen of zichzelf pijn kan doen”, klinkt het.

Zo’n bedbox kost ongeveer 6.000 euro. “We gaan hier nu op de foto bij een gelijkaardig bed in de Limmerik. Binnen zes weken wordt er eentje geleverd op maat van Tibe. Ook andere kinderen kunnen er natuurlijk gebruik van maken. Met de overschot van de opbrengst zullen medische hulpmiddelen aangekocht worden die ook nog van groot nut kunnen zijn in het respijthuis. We willen iedereen nog eens hartelijk bedanken voor de steun tijdens de benefiet”, benadrukken Karen en Gerry nog.

Tibe lijdt aan het Smith-Magenis syndroom, een zeldzame aandoening waardoor hij onder andere ’s nachts bovengemiddeld actief is en driftbuien kan hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER