Een kindarbeider op een automarkt in Calcutta, in het oosten van India.
Volledig scherm
Een kindarbeider op een automarkt in Calcutta, in het oosten van India. © EPA

Wereldwijd bijna één kind op de tien slachtoffer van kinderarbeid

Er zijn wereldwijd nog altijd 152 miljoen kinderen het slachtoffer van kinderarbeid. Dat is bijna één op tien, bleek donderdag op de slotconferentie van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in Buenos Aires. ILO-topman Guy Rider riep de internationale gemeenschap op om meer inspanningen te doen en samen te werken, zodat kinderarbeid tegen 2025 is uitgeroeid.

7 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Dagelijks zie ik kinderen op tv die meespelen in de Vlaamse soaps en films. Hoe noemt men dit?
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    Tellen al die muziekprogramma's met kinderen die gelanceerd worden door hun ouders die net geen talent genoeg hadden ook mee ?
  • marijke deruyck

    6 jaar geleden
    Op zich is dat helemaal niet erg, een handje toesteken. Maar wat wél erg is : mensen een geweten komen schoppen die er zelf niets aan kunnen veranderen, en intussen eten uit de handen van wie het in stand houden !
  • Pedro Gevaert

    6 jaar geleden
    Goed gezegd Gerda, ik was 8jaar, sint-maarten was geweest en we gingen bloemkolen uitsnijden was rond 0° buiten, alle kids 8j-15j uit de straat naar de boer, een cent verdienen en blij da we waren, we zijn daar niet van dood gegaan maar veel meer uit geleerd dan ze nu leren op de tablet, tv,...
  • Gerda Rousseau

    6 jaar geleden
    Hoe denken jullie dat het hier vroeger was? Ik ben ook nog gaan weken toen ik pas veertien was en mijn vader werkte uit pure noodzaak zelfs al toen hij tien jaar was. Hier hebben we moeten vechten om rechten te krijgen, dat zullen ze daar ook moeten doen, als ze verbetering willen. Bovendien bestaat er in die landen ook geen sociale zekerheid, dus het is werken, of geen geld...