Ongelofelijk: dit is de eerste robot die een achterwaartse salto kan maken

Robotbedrijf Boston Dynamics blijft de wereld maar verbazen. Nadat de ontwikkelaars enkele dagen geleden al een tipje van de sluier oplichtten van hun nieuwe robothond SpotMini, tonen ze nu ook wat hun menselijke robot Atlas heeft ‘geleerd’. Best veel, zo blijkt uit een filmpje, waaronder zelfs een indrukwekkende achterwaartse salto.

kmlo

© Boston Dynamics

Het is al de tweede keer in minder dan een week tijd dat het robotbedrijf vele monden doet openvallen van verbazing. Waar dat de SpotMini voornamelijk opviel door zijn realistische bewegingen die meteen doen denken aan een hond, is Atlas nog acrobatischer geworden dan ooit tevoren. In een korte video die het bedrijf op YouTube postte, valt te zien hoe de robot allerlei sprongen op nagenoeg perfecte wijze weet af te werken. Zo heeft het bijvoorbeeld geen moeite om van het ene platform naar het andere te springen.

Vooral de balans van Atlas oogst positieve kritiek bij de kijkers. Zelfs wanneer de robot een achterwaartse salto wil uitvoeren, kan het zonder enige problemen op beide voeten landen. Gelukkig blijkt eveneens dat Atlas wat oefening nodig had: het einde van het filmpje toont namelijk nog enkele grappige fragmenten waarbij de sprongen niet zo goed afliepen al de eerste.

Atlas werd aan de wereld voorgesteld in 2013 en is sindsdien de meest dynamische robot die Boston Dynamics ooit heeft ontwikkeld. Volgens de ontwikkelaars is de robot anderhalve meter groot en 75 kilogram zwaar. Het bedrijf was lange tijd eigendom van Google, maar in juni van dit jaar werd het verkocht aan het Japanse Softbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer