Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. © Photo News

Rutten: "Ik stap niet meer mee in de logica van een taxshift, die met de ene hand geeft en met de andere neemt"

BelastingenOpen Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten gelooft niet meer in een taxshift. Dat zegt ze vandaag in een interview in Trends, waarin ze pleit voor een lagere personenbelasting.

10 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze wil eerder een hervorming die neemt van de lage inkomens en geeft aan de rijke.
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    Het lijkt mij inderdaad haalbaar op budgetair vlak als het gespreid worden over de tien jaar die Mevr. Rutten voorstelt. Het probleem zal ook nu weer hetzelfde zijn hoe ga je een meerderheid vinden om hieraan te beginnen? Als er al partijen gevonden worden die willen meegaan zullen die ook nog een eigen accent willen leggen en dan ben je weer lang onderweg voor je tot een akkoord komt dat dan meestal niet zo efficiënt is met veel aanpassingen dat het op 10 jaar zijn doelstellingen niet haalt.
  • johanneke li

    6 jaar geleden
    eerst beginnen met de overheid uit te zuiveren en alle overbodige kosten te schrappen en grotere efficientie, dat zal al veel geld vrijmaken
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Hoe geloofwaardig is die nog? Eerst drie jaar meegraaien en wetten stemmen,samen met de fascisten,en nu is het plots gedaagd? Die wist van niks in 2014? Heeft die de peilingen gezien misschien?
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    O-VLD is duidelijk in dalende lijn Nu nog wat populisme om de boel een beetje op te krikken voor de verkiezingen en dan weer business as usual. Een taxshift heeft toch de bedoeling om de ene wat meer te doen betalen en de andere wat minder, maar dat méér voor de rijken ziet ze niet zitten natuurlijk.