© JLK

“Laat uw kinderen niet meer met glitter spelen”

Een Britse groep crèches roept op om geen glitter meer uit te delen aan kinderen. ‘De miniplasticjes richten een ravage aan in onze oceanen.’

svg,svg

In Groot-Brittannië mogen zo’n 2.500 kinderen niet meer spelen met glitter in de kinderopvang: de groep achter de crèches van Top Day Nurseries wil niets meer te maken hebben met het glinsterende spul.

En dat heeft niet te maken met het feit dat kleine kinderen wel eens een handvol in hun mond zouden kunnen proppen maar wel met het milieu, zegt Harriet Pacey van Top Day Nurseries aan The Guardian. “Glitter is microplastic. Het kruipt waar het niet gaan kan en belandt na een flinke schrobbeurt van de handen van uw kinderen bijna altijd de leidingen van uw wasbak.”

Het einde van de glitterreis bevindt zich bijna altijd in de oceanen, aldus Pacey. “Dat de impact van plastic afval op onze oceanen verwoestend is, moeten we niet meer uitleggen, denk ik.”

Dat de impact van de ‘glitterban’ in enkele crèches de oceanen van onze planeet niet onmiddellijk zal redden, realiseert de Britse groep zich maar al te goed. “Maar je moet ergens beginnen en een voorbeeld geven aan anderen, in de hoop dat zij volgen. Dus alstublieft, lieve ouders, laat uw kinderen niet meer met glitter spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer