Direct naar artikelinhoud
Groot-Brittannië

Slachtoffers bij vliegongeluk boven Britse Aylesbury

De vallei van het landelijke Aylesbury, waar vandaag een vliegtuig en een helikopter met elkaar botsten.Beeld Wikipedia

Bij het Britse Aylesbury, in het graafschap Buckinghamshire, zijn deze middag een vliegtuig en een helikopter in volle vlucht met elkaar gebotst. Het onderzoeksorgaan voor luchtvaartongevallen, Air Accidents Investigation Branch (AAIB), stuurt een onderzoeksteam ter plaatse, zo staat op de website van de Britse overheid. Er is "een aantal slachtoffers" gevallen, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten aan de Britse openbare omroep. Hoeveel precies, is nog niet gekend.

Het ongeval werd net na 12 uur lokale tijd gemeld. Volgens verschillende bronnen gaat het over twee 'lichte' tuigen. Het ongeval gebeurde vlakbij het historische Waddesdon Manor, een 19e-eeuws landhuis en een trekpleister voor toeristen. Er wordt gevreesd voor verschillende doden. De politie plaatste de prioriteit op het "redden van levens", aldus de BBC. 

Er is voorlopig weinig informatie over de oorzaak, betrokkenen en slachtoffers. Even werd gesuggereerd dat een militair tuig zou zijn betrokken, aangezien er zo'n 15 kilometer verder een luchtmachtbasis ligt. De luchtmacht heeft dat intussen ontkend.

(later meer)