Jan Jambon tijdens de persconferentie
Volledig scherm
Jan Jambon tijdens de persconferentie © Belga

Jambon over rellen: "Brusselse politie was niet voorbereid en had geen informatie"

RELLEN BRUSSELMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft vanavond tijdens een persconferentie toelichting gegeven bij het rapport van de Algemene Inspectie over de rellen in Brussel van afgelopen zaterdag. Het rapport stelt vast dat politie de rellen niet had kunnen voorzien en bekritiseert de gebrekkige inzet van de versterking die uit andere politiezones werd opgeroepen. Michel Goovaerts, korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene, betreurt "de eenzijdige lezing van het rapport van de Algemene Inspectie".

106 reacties

  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Jambon altijd bla bla maar er wordt niets gedaan tegen dit krapuul ! Brussel vol van smerig gespuis !
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Gelukkig werkt jambon niet in de privé waar je je moet verantwoorden voor aandeelhouders. Als je daar zegt ik heb mijn target niet door de schuld van een ander zal men je bedanken voor bewezen diensten
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    st.... Charel da mocht niet verteld worden st.... . valt het niet op mensen sinds Jambon de grote baas van de politie is zijn de onlusten alleen maar toegenomen . Maar dat past eigenlijk wel wat in het nva partijprogramma ja wadde .........
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Mr de minister noem een koe nu eens een koe U en Uw voorzitter hadden deze rellen verwacht in de achtertuin van Uw voorzitter en de reserve politie daar voorzien punt ander lijn.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De gegevensbank met informatie wordt beheerd door de federale politie. Die heeft speciale eenheden en materieel om bij te springen bij rellen en betogingen, wat één van haar taken is. Baas van de federale politie is De Bolle. En verder valt de politie in het algemeen onder de bevoegdheid van Jan Jambon. Lees de reactie dan ook als Jan Jambon was niet geïnformeerd en niet goed voorbereid. Dringend nood aan een functioneringsgesprek en later een evaluatie voor ministers in deze ploeg.