Een man op de Krim draagt trots de Russische vlag.
Volledig scherm
Een man op de Krim draagt trots de Russische vlag. © REUTERS

Rusland bouwt hek van 50 kilometer tussen Krim en Oekraïne

BuitenlandRusland is begonnen met de bouw van een hek tussen het in 2014 geannexeerde schiereiland de Krim en Oekraïne. De ongeveer 2 meter hoge afzetting moet nog voor de tweede helft van 2018 verrijzen langs een 50 kilometer lang gedeelte van de grens, meldden Russische persbureaus op gezag van de binnenlandse veiligheidsdienst FSB.

7 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Mr Casteels=de Russen hebben eerst de Krim bezet en dan een referendum gehouden dat door de oorspronkelijke Krim bewoners en Oekrainse bevolking werd geboycot.Enkel de door de Sovjets vroegere geimporteerde Russen hebben aan het referendum meegewerkt.De Krim is niet de enige regio dat eertijds door de Sovjets gekoloniseerd werd.Ook de Baltische staten ondergingen dit nadat ze eerst een groot gedeelte van de autochtonen naar Siberie deporteerden!
  • Moreels Luc

    6 jaar geleden
    Mr Casteels AL 25 jaar doen wij humaitair̀ werk in Oekraine (Lviv). Een echte schande wat de Russen hebben aangericht. De Krim is Oekraine... Het wordt hoog tijd dat de wereld hard ingrijpt
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Voor mijn part mogen ze rond België ook hekken plaatsen of terug de douane aan de grenzen zetten.
  • christophe malfait

    6 jaar geleden
    Voor ge commentaar plaatst,vergewis u eerst van situatie daar. Ik ga elk jaar op vakantie daar en 95% is pro -russia. en ja,situatie met oekraine is nog niet achter de rug,situatie in donbass is problematisch.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Rusland heeft de Krim niét geannexeerd. De onafhankelijke deelrepubliek Krimea heeft zich na een democratisch referendum (uitslag 95% voor) afgescheiden van Oekraïne, en daarna aansluiting gevraagd -en gekregen- bij de Russische Federatie. En gelukkig maar, want anders was de Oekraïense dictator Poroshonko vandaag in het bezit van Russische kernduikboten.