© *

Eten na zeven uur 's avonds? Slecht voor je hart

Laat thuis van het werk, na de file nog snel naar de winkel, thuis eerst nog wat e-mails beantwoorden, en dan pas aan tafel. We eten 's avonds steeds later, en dat is niet gezond. Onderzoek heeft uitgewezen dat een laat diner de kans op een hartaanval aanzienlijk verhoogt.

elvh

De resultaten van het onderzoek werden voorgesteld op een Europees Congres van Cardiologen in Rome en zijn duidelijk: het tijdstip waarop je eet is voor je gezondheid bijna even belangrijk als wat er op je bord ligt.

Minder dan twee uur na je laatste maaltijd gaan slapen, zorgt er niet alleen voor dat je veel onrustiger slaapt, maar blijkt nu ook gevaarlijk te zijn. Cardiologen bestudeerden meer dan 700 mannen en vrouwen. Bij bijna een kwart van de mensen die minder dan twee uur na het avondeten naar bed gingen, zakte de bloeddruk niet voldoende. Laat eten zorgt er dus voor dat je bloeddruk 's nachts niet daalt, waardoor het risico op een hartaanval aanzienlijk toeneemt. Het zou zelfs gevaarlijker zijn dan te veel maaltijden met te veel zout.

"Het is belangrijk dat je vroeg genoeg eet, liefst voor 19u, zodat je lichaam nog de tijd krijgt om voor het slapengaan te verteren", was de conclusie op het cardiologencongres.

Vanvond dus iets vroeger aan tafel, en iets vroeger stoppen met werken...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken