Lekkers van vroeger en toekomst proeven op Diest Sma(a)kt

In het kader van de Week van de Smaak organiseert Toerisme Diest morgen, zaterdag 18 november, op de Grote Markt de culinaire happening Diest Sma(a)kt.

Luc Weyens

Standhouders prijzen de gerechten met de ‘Smaak van Morgen’ aan. De vraag is hoe wij bewust kunnen worden over de smaken en eetmomenten van de toekomst. Misschien staan er ons wel nieuwe producten te wachten of worden we alsmaar meer beïnvloedt door andere culturen… Misschien staan er wel insecten op het menu.

Ook de ‘Smaak van Gisteren’ mag niet ontbreken. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Boter bij de Vis’ in Stadsmuseum De Hofstadt, serveert Femma Diest een nostalgische oorlogssoep.

Diest Sma(a)kt start om 12 uur met o.a. Felix Alen die reepensen serveert, Femma, foodtrucks, lokale handelaars, Bugzz met insecten proeven, Sushibar, … en zo veel meer lekkere proevertjes.Om 14 uur vertelt Njam!-chef Steffi Vertriest meer over smaken in de toekomst. ‘De Smaak van Morgen’ is ook het onderwerp voor 'Would Be Chef' Sven Ornelis om 16 uur.

Aangeboden door onze partners