© Tom Palmaers

Man riskeert 16 maanden voor diefstal van geldkoffertje in hotel

Een 49-jarige man uit Tongeren moest zich vrijdag verantwoorden voor een diefstal van een geldkoffertje in hotel Chemin De Fer in de Tongerse stationsbuurt. De man deed zich voor als een boekenverkoper en wist zo een 80-jarig vrouwtje te bestelen in het keukentje van de horecazaak. De procureur vraag een celstraf van 16 maanden.

Shauni Deferm

Op 13 oktober vorig jaar bracht een wel zeer magere man een bezoekje aan hotel Chemin De Fer in Tongeren. De man ging echter niet binnen via de hoofdingang, maar begaf zich meteen naar de keuken.

Een 80-jarig dametje schrok zich te pletter toen ze de wildvreemde aan haar fornuis zag staan. De man zei dat hij boeken kwam verkopen aan de eigenaar en verdween niet veel later. Toen merkte het slachtoffer op dat de dader aan de haal was gegaan met haar geldkoffertje gevuld met 300 euro en trouwringen van haar en haar overleden echtgenoot. Er wordt een morele schadevergoedingen van 2.500 euro geëist.

Fotoconfrontatie

“De vrouw was nog zeer pienter voor haar leeftijd en kon een heel duidelijke persoonsbeschrijving geven”, aldus de procureur. “Heel erg mager, een lelijk gelaat en zeker een meter negentig groot.” Aan de hand van die informatie kwam de politie bij de veertiger uit. Ook uit camerabeelden waarbij soortgelijke kledij werd opgemerkt en een fotoconfrontatie brachten hem als dader naar voren. Toch ontkent de veertiger de beschuldigingen.

Vonnis volgt op 30 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer