Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) © Jan Aelberts

Alexander De Croo: "Zó simpel moeten belastingen zijn dat zelfs mijn zoon van 9 ze begrijpt"

"Rechtvaardige belastingen zijn lage belastingen. En vooral: eenvoudige belastingen. Zo simpel zouden ze moeten zijn dat ik ze zelfs aan mijn zoon van 9 krijg uitgelegd." Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) in een interview met deze krant over wat hij de 'lasagne' van onze fiscaliteit noemt en de 'bestuurlijke spaghetti' van onze hoofdstad. "Een Bart Somers, dat is wat Brussel nodig heeft."

136 reacties

  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Weer ene die denkt het warm water uitgevonden te hebben.De verkiezingen naderen.Opgepast lieve mensen,zij gaan terug de hemel op aarde beloven.Na de verkiezingen komt de ontnuchtering(al meermaals meegemaakt).
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Zo simpel moeten belastingen zijn, de rijken nog minder en de gewone en arme mensen nog meer betalen, hij denkt echt dat hij ons om het even wat kan wijsmaken.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Als invalide betaal ik 1300 euro belastingen. Een koppel uit de familie verdienen samen 3600 euro en betalen ook 1300 euro , ze hebben geen eigen huis of leningen in te brengen ,leg mij dit eens uit.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Zelfs een 4 jarige begrijpt het : rijken, zelfstandigen en bedrijfsleiders betalen geen of weinig belasting. Werkenden, gepensioneerden en zieken betalen het max aan belasting. Zo simpel zijn de huidige belastingen.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Alle belastingen gaan met open vld naar beneden maar ze zijn wel budget neutraal. Niet zeveren Alexander of blijven jullie denken dat we uilen zijn?