VIDEO. Zoldernaar Laurens Vanthoor betrokken bij Multi Million Dollar crash in Macau

Het was weer koekenbak in de jaarlijkse World Cup voor GT’s in Macau, en weer zat Zoldernaar Laurens Vanthoor (26) ertussen. Twaalf van de twintig wagens waren betrokken in een kettingbotsing op het smalle stratencircuit door het Chinese gokparadijs, een voormalige Portugese kolonie. Het ongeluk - meteen omgedoopt tot Multi Million Dollar Crash - begon toen de Spanjaard Daniel Juncadella in de vangrails ging. Vanthoor kon de wagen niet ontwijken en al de rest knalde op elkaar. Slechts vier auto’s waren zonder kleerscheuren door de bocht geraakt.

mc

Vanthoor bestuurt de Porsche met nummer 911. In bovenstaand filmpje kan je de crash bekijken vanaf 2’17”. Op 9’10” in bovenstaand filmpje zie je het ongeluk vanuit zijn auto. Gelukkig raakte niemand gewond. De kwalificatierace werd later herstart en gewonnen door de Italiaan Edoardo Mortara (Mercedes), met Limburger Robin Frijns (Audi) als vierde. De finale vindt zondag plaats, maar Vanthoors wagen raakt niet meer hersteld. “Zijn er nog GT-rijders met vakantie? Iemand zin in een biertje?” plaatste hij op Twitter.

Vorig jaar won Vanthoor - toen nog voor Audi - de World Cup op unieke wijze: hij had net de leiding verloren toen hij over de kop sloeg. De race werd stilgelegd en de stand na de voorgaande ronde werd als uitslag bevestigd, met Vanthoor dus als winnaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer