Katholiek Forum wil kerk met “satanistische koe” blokkeren: “We willen eerherstel”

De gekruisigde koe die kunstenaar Tom Herck heeft opgehangen in de Gasthuiskapel in Kuttekoven (Borgloon), blijft voor opschudding zorgen. Zowel vrijdag als zaterdagochtend werd het kerkje het slachtoffer van vandalisme. Ondertussen is er ook een oproep gelanceerd voor een protestactie ter plaatse.

fivr

LEES OOK:

“In de (gewijde) kerk van Borgloon hangt een gekruisigde koe. Dergelijke wansmakelijke beledigingen aan God en ons Geloof, roepen om Katholieke Actie!” Zo klinkt de boodschap die het Het Katholiek Forum onder andere via sociale media heeft verspreid.

Dries Goethals van de werkgroep Vox Populi van het Katholiek Forum wijst in het persbericht op het “ongenoegen van de bewoners uit de streek”. “Het bisdom Hasselt vindt dit ‘onwaardig’, maar durft niet in te grijpen. Nochtans is dit de plicht en verantwoordelijkheid van Bisschop Hoogmartens, want het gaat hier om een kerkgebouw dat nog steeds niét aan de Katholieke eredienst werd onttrokken, en dus nog niet ontwijd is. Met andere woorden: Het Huis van God.”

Goethals zegt in hetzelfde bericht dat “brave Limburgers” het beeld en ondertussen ook het kerkje beschadigd hebben. “De afkeer in de dorpsgemeenschap is dan ook zeer groot en breed gedragen, maar zelfs deze controverse kan het bisdom niet in beweging brengen. Blijkbaar grijpen Belgische bisschoppen tegenwoordig alleen nog maar in als zaken voor hen ‘té Katholiek’ zijn.”

Het Katholiek Forum roept tegenstanders van het kunstwerk op om zondagnamiddag te verzamelen aan de Gasthuiskapel. “We zullen ons opstellen aan de ingang van dit kerkgebouw, om symbolisch de ingang van dit wanspektakel te belemmeren. Noem het een Katholieke Actie à la Greenpeace. We doen dit echter in een geest van gebed en sereniteit omwille van de vele beledigingen die de Heer Jezus worden aangedaan. De kern van deze actie valt in één woord samen te vatten: Eerherstel!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer