120 banen weg bij onderaannemer van Caterpillar

Door de sluiting van Caterpillar in Gosselies verdwijnen ook 120 banen bij het logistiek bedrijf Yusen Logistics uit Courcelles, een onderaannemer van Caterpillar. Agoria Wallonië vreest dat de sluiting in totaal een impact zal hebben op 3.600 directe en indirecte banen.

Agoria, de federatie van de technologische industrie, heeft becijferd dat een sluiting van Caterpillar Gosselies een impact heeft op 3.600 directe en indirecte jobs. "De impact zal zich helaas laten voelen bij heel wat toeleveranciers in Wallonië, Brussel en Vlaanderen", zo meldt Thierry Castagne, algemeen directeur van Agoria Wallonië.

Bij Yusen Logistics, een Japanse multinational actief in transport en logistiek, verdwijnen alvast 120 banen in de vestiging in Courcelles. De verantwoordelijke van de vestiging viel naar eigen zeggen uit de lucht door de sluiting van Caterpillar. "Ons was niets aangekondigd. Maar het is voor ons wel een beslissing met zeer zware gevolgen. Van de 170 mensen bij ons, werken er 120 op de site van Caterpillar in Gosselies", luidt het bij Yusen.

Het bedrijf verwacht dat de sluiting van Caterpillar niet alleen gevolgen zal hebben in de regio Charleroi, waar heel wat kmo's voornamelijk voor Caterpillar werken, maar ook aan de andere kant van de taalgrens, met name in de streek van Ieper.

Agoria vraagt dat alle betrokkenen op alle niveaus nauw samenwerken om een bevredigende oplossing te vinden voor de getroffen werknemers. Behalve de impact op de directe werkgelegenheid bij Caterpillar, vreest Agoria ook voor een hoge "sociale rekening" bij de toeleveranciers en onderaannemers.

Meest gelezen